В начало

OMV Petrom купує 50% румунської компанії зі збору використаної рослинної олії

У Румунії OMV Petrom, найбільша інтегрована енергетична компанія в південно-східній Європі, підписала угоду про купівлю 50% акцій румунської компанії Respiră Verde, місцевого лідера зі збирання відпрацьованої кулінарної олії. Про це повідомляє Biofuels Digest з посиланням на прес-реліз OMV.

Очікується, що угоду буде завершено в першому кварталі 2024 року після виконання певних умов, включаючи дозвіл Ради з питань конкуренції й Комісії з перевірки прямих іноземних інвестицій.

Respiră Verde, заснована 12 років тому, збирає до 10 тис. тонн відпрацьованої кулінарної олії на рік від компаній, що працюють у таких секторах, як готельно-ресторанний бізнес і роздрібна торгівля. Компанія має власний транспортний парк і два головних склади в Біхорі й Яломіці. У найближчому майбутньому вона прагне розширити свою діяльність на інших європейських ринках.

OMV Petrom зробила важливі кроки для збільшення частки біопалива. 2022 року Petrobrazi став першим у країні нафтопереробним заводом із сертифікатом ISCC2, здатним виробляти SAF і HVO шляхом спільної обробки біологічної сировини. OMV Petrom розглядає можливість розширення своїх виробничих потужностей для виробництва екологічно чистого палива з широкого спектру залишкової сировини, наприклад, використаної кулінарної олії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти