В начало

Оманський НПЗ експортує першу партію високоякісного ДП

Нафтопереробний завод (НПЗ) Duqm в Омані успішно експортував перші партії високоякісного дизельного пального відповідно до міжнародних специфікацій, повідомляє Asharq Al-Awsat. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», 12-17 вересня з терміналу заводу було відвантажено дві партії продукту в ПАР і Мозамбік загальним обсягом 83 тис. тонн.

Це вказує на те, що компанія наближається до початку комерційної експлуатації. Будівельні роботи завершено на 99%, повідомляє державне інформаційне агентство Оману.

Пробні операції включали випробування всіх ланцюгів постачання на нафтопереробному заводі Duqm, включаючи сховища сирої нафти в Ras Markaz і 80-кілометровий трубопровід для транспортування сирої нафти.

За останні місяці резервуари сирої нафти Ras Markaz отримали понад 3 млн барелів оманської й кувейтської сирої нафти, які пізніше було перекачано з Ras Markaz до нафтопереробного комплексу в Duqm через нафтотранспортний трубопровід.

Пробні операції також включали експорт перших партій нафти й мазуту через склад продукту і експортний док у порту «Дукм».

Проєкт НПЗ Duqm є спільним проєктом між OQ Group і Kuwait Petroleum International Company і розташований у центрі спеціальної економічної зони в Duqm.

Проєкт включає три основні блоки, здатні виробляти дизпальне, авіаційне паливо, скраплений нафтовий газ, сірку й нафтове вугілля.

НПЗ завод Duqm має потужність 230 тис. б/д і здатний переробляти різні види сирої нафти, включаючи оманську й кувейтську.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти