В начало

НПЗ Exxon у Луїзіані скоротив виробництво напередодні шторму

Один із найбільших нафтопереробних заводів (НПЗ) Сполучених Штатів скоротив виробництво у вівторок, оскільки ураган «Франсін», за прогнозами, пройде на схід від його місця розташування, повідомили джерела, знайомі з операціями на НПЗ Exxon Mobil Corp у Батон-Ружі (штат Луїзіана). Про це повідомляє Reuters.

Джерела повідомили, що Exxon планує скоротити видобуток до 20% від потужності НПЗ у Батон-Ружі, що становить 522,5 тис. барелів на день (б/д), до середи, коли Francine з гуркотом вирушить на берег. Цей НПЗ — шостий за величиною в США.

«Ми уважно стежимо за несприятливими погодними умовами й готуємося до тих, які можуть вплинути на наші операції у Батон-Ружі, — сказала речниця Exxon Лорен Найт. — Наше головне завдання — безпека наших працівників і громад у постраждалих районах. Ми продовжуємо виконувати зобов’язання клієнтів».

«Франсін» посилився до урагану у вівторок ввечері, що змусило жителів Луїзіани тікати вглиб країни перед його очікуваним виходом на сушу в середу з прогнозованими небезпечними для життя вітрами, проливними дощами й штормовими хвилями до 10 футів (3 м).

НПЗ Exxon і Shell Plc Norco (штат Луїзіана) потужністю 233 702 б/д планував покладатися на бригади, які працюють на НПЗ під час шторму.

Джерела, знайомі з діяльністю Norco, повідомили, що на нафтопереробному заводі Norco усіх працівників, окрім бригади, що його обслуговує, відправили додому опівдні у вівторок.

У заяві, опублікованій на вебсайті компанії, Shell підтвердила, що НПЗ покладатиметься на бригаду оперативників.

Зі слів джерел, компанія планує підтримувати повне виробництво під час шторму.

Джерела Exxon повідомили, що на НПЗ у Батон-Ружі бригада, яка його обслуговує, працюватиме 18-годинною зміною під час шторму.

Marathon Petroleum Corp відмовилася обговорювати плани щодо свого четвертого за величиною НПЗ у Герівілі (штат Луїзіана) потужністю 597 тис. б/д під час шторму.

«Ми можемо сказати, що у нас є комплексні плани й процедури для захисту наших людей, активів, сусідів і навколишнього середовища під час суворої погоди», — сказав речник Marathon Джамал Хейрі.

НПЗ PBF Energy потужністю 190 тис. б/д у Чалметті (Луїзіана) й НПЗ Valero Energy потужністю 125 тис. б/д у Меро (штат Луїзіана) також розташовані на шляху урагану «Франсін».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти