В начало

Індійська Reliance збільшує імпорт мазуту

Індійська компанія Reliance Industries, оператор найбільшого в світі нафтопереробного комплексу, розкуповує російське очищене паливо, включаючи закупівлі нафти, після того, як деякі західні покупці припинили російський імпорт. Про це свідчать дані торгових потоків від Refinitiv.

Reliance, два заводи якої разом здатні переробляти 1,4 млн барелів нафти на день, стала ключовим покупцем російської нафти після лютневих військових дій москви в Україні, повідомляє Reuters.

«Оскільки європейські країни закривають росію, їм потрібно знайти збут для своєї нафти», — сказав трейдер з Індії, маючи на увазі російські фірми.

Зі слів двох азіатських трейдерів нафти, російська нафта продається за нижчими надбавками у такі країни, як Індія.

Компанія також закуповує мазут прямої перегонки в країнах, включаючи Ірак і росію, для переробки на установках коксування на двох нафтопереробних заводах у західному індійському штаті Гуджарат, щоб підвищити маржу переробки.

Згідно з даними Refinitiv, імпорт мазуту Reliance з росії з початку цього фінансового року в квітні зріс до рекордних 3 млн тонн проти приблизно 1,6 млн за весь 2021/22 рік.

Згідно з наявними даними, у грудні Reliance отримає близько 409 тис. тонн мазуту.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти