В начало

Індійська HPCL планує запустити НПЗ Vizag на повну потужність 2024 року

Індійська компанія Hindustan Petroleum Corp Ltd (HPCL) (HPCL.NS) сподівається вивести на повну потужність свій нафтопереробний завод (НПЗ) Vizag із продуктивністю 15 млн метричних тонн на рік (т/рік) на початку наступного року після введення в експлуатацію деяких нових вторинних блоків, щоб оновити паливо, заявив у четвер керівник нафтопереробних заводів С. Бхаратхан.

«У березні контрольований державою НПЗ збільшив потужність переробки сирої нафти на заводі Vizag, розташованому в Південній Індії, з 8,33 млн тонн на рік, замінивши стару установку на нову потужністю 9 млн тонн на рік», – сказав С. Бхаратхан журналістам на заході.

Як повідомляє Reuters, робота НПЗ на повну потужність збільшить імпорт сирої нафти HPCL і дозволить переробляти мазут для виробництва дорогих продуктів нафтопереробки, таких як бензин і газойль, сприяючи збільшенню рентабельності компанії.

За два місяці HPCL введе в експлуатацію установку гідрокрекінгу потужністю 3,5 млн тонн на рік, установку відновлення сірки й водневу установку, повідомив Бхаратхан. Під кінець цього року, з його слів, також буде введено в експлуатацію установку гідрокрекінгу залишків аналогічної потужності.

Дві установки гідрокрекінгу модернізують більш важкі види сировини, такі як вакуумний газойль і бітум, у паливо з доданою вартістю, таке як авіаційне паливо, бензин і дизпальне.

Як зазначає Бхаратхан, гідрокрекінг залишків дозволить переробляти близько 1 млн тонн палива, додавши, що імпорт мазуту може початися з середини 2024 року «залежно від економіки».

Коли його запитали про джерела сирої сировини для збільшення потужностей, він сказав: «Близький Схід, Західна Африка й США – це основні джерела, а зараз і росія».

З його слів, HPCL стане першим індійським НПЗ, який через два місяці запустить електролізер потужністю 370 тонн на рік. Електролізер допоможе виробляти «зелений» водень для НПЗ Vizag.

HPCL також керує нафтопереробним заводом потужністю 9,8 млн тонн на рік у Мумбаї в штаті Махараштра на заході Індії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти