В начало

НАЗК виключило компанію-постачальника суднового палива зі списку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виключило провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited, зі списку міжнародних спонсорів війни.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, пишуть «Порти України», Peninsula Petroleum є першою компанією, яку виключено зі списку.

Раніше Peninsula Petroleum надіслала відповідного листа НАЗК із зазначенням виконаних умов, що дозволяють виключити її з переліку. Компанія припинила постачати бункерне паливо не лише суднам, які належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, що перевозять російську нафту. Ці кроки зроблено на знак засудження російської агресії.

«Перше виключення з переліку міжнародних спонсорів війни — найкращий доказ того, що цей інструмент справді працює. Ми хочемо, щоб цей список зменшувався, а не навпаки. Але це можливо тільки в тому разі, коли компанії оберуть світлий бік заради спільних цінностей демократії й розірвуть зв’язки з рф», — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Керівник НАЗК висловив сподівання, що рішення Peninsula Petroleum стане прикладом для інших компаній, які цінують свою репутацію й не хочуть бути пов’язаними з кривавим путінським режимом.

Наголошується, що агентство відкрите до співпраці з міжнародним бізнесом і готове провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення із зазначеного переліку.

У квітні НАЗК внесло Peninsula Petroleum Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Агентство зазначало, ця компанія свідомо продовжувала постачати паливо танкерам у водах Данії, коли вони повертаються або прямують до одного з головних нафтових портів, розташованих на північному заході росії. У компанії заявляли, що санкції ніколи не мали на меті повністю відрізати російську нафту від світового ринку, оскільки це підвищить ціни на нафту і нашкодить світовій економіці.

Ірландська компанія Peninsula Petroleum працює як глобальний постачальник бункерного палива, здійснює понад 25 тис. постачань на рік і пропонує послуги з перепродажу палива, технічну експертизу, управління флотом і яхтингові послуги.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти