В начало

Нафтогазові доходи бюджету рф у січні-квітні зросли на 82%

Нафтогазові доходи бюджету росії за чотири місяці 2024 року становили 4,157 трлн руб. Вони зросли на 82% порівняно з аналогічним періодом 2023-го. Нафтогазові доходи федерального бюджету становили 7,526 трлн руб. (зростання на 36,8% рік до року).

Про це пише «Комерсант» із посиланням на повідомлення російського мінфіну.

«Накопичення додаткових нафтогазових доходів у періоди сприятливої цінової кон'юнктури й використання коштів ФНБ на покриття недоотриманих нафтогазових доходів відповідно до параметрів «бюджетного правила» забезпечує стійкість бюджетної системи до коливань у надходженні нафтогазових доходів», — йдеться у повідомленні мінфіну рф.

Надходження оборотних податків, включаючи ПДВ, за підсумками січня-квітня зросли на 25,4% до рівня минулого року. Відомство зазначає, що це «формує стійку базу для подальшого випереджального зростання доходів».

У квітні нафтогазові доходи федерального бюджету третій місяць поспіль перевершили базовий рівень і становили 1,229 трлн руб.

Як зазначається, базовий рівень з цього року визначається з ціни відсікання нафти $60 за барель — на квітень він був визначений мінфіном рф у 1,152 трлн руб. Високий рівень нафтогазових доходів бюджету підтримав календарний чинник: до бюджету надійшли збори податку на додатковий дохід — ПДВ, який нафтовики сплачують лише чотири рази на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти