В начало

Нафта знову дорожчає після слабкого зниження напередодні

Ціни на нафту продовжили зростати вранці у вівторок після невеликого зниження напередодні, трейдери оцінюють ситуацію з попитом і пропозицією на світовому паливному ринку.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 КСК у вівторок становить $120,16 за барель, що на $0,65 (0,54%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок контракт здешевшав на $0,21 (0,2%) – до $119,51 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $119,20 за барель, що на $0,70 (0,59%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів знизилася на $0,37 (0,3%), до $118,50 за барель.

Як стало відомо на вихідних, Saudi Aramco підніме ціни на всі сорти нафти, що експортується, для країн Азії, Північно-Західної Європи і Середземномор'я з постачанням у липні. Так, вартість основного сорту Arab Light, що постачається в Азію, збільшиться на $2,1 за барель, і в результаті він коштуватиме на $6,5 за барель більше, ніж кошик нафти Омана і Дубая.

Тим часом минулого тижня міністри ОПЕК+ вирішили збільшити квоти на видобуток нафти в липні й серпні на 648 тис. барелів на добу (б/д) замість запланованого раніше підвищення на 432 тис. б/д.

«Реакція котирувань з останньої зустрічі ОПЕК+ говорить про те, що учасники ринку не вражені таким рішенням. Група протягом місяців не може вийти на цільові показники видобутку, і чи це зміниться після підвищення цих цільових показників», — зазначив аналітик ING Уоррен Паттерсон.

Однак нафта продовжує торгуватися у відносно вузькому діапазоні, й окремі аналітики запитують про потенціал до зростання цін з урахуванням уже зафіксованого підйому.

Аналітик DailyFX Майкл Бутрос вважає, що рівнем підтримки для WTI є позначка $115,26 за барель. Рівень опору, на його погляд, проходить за позначкою $121,60 за барель, і «для того, щоб спробувати перевищити максимум 2008 року, що становить $129,29 за барель, спочатку потрібно пробити максимум поточного року, що дорівнює $124,76 за барель».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти