В начало

Нафта дешевшає перед рішенням ФРС США

Ціни на нафту впали у середу після двох сесій зростання після того, як галузевий звіт показав збільшення запасів нафти й палива у США, компенсуючи зростання напруженості на Близькому Сході й потенційно позитивний вплив зниження процентної ставки в США.

Як пише Reuters, запаси нафти в США зросли на 1,96 млн барелів за тиждень, що закінчився 13 вересня, повідомили ринкові джерела у вівторок із посиланням на дані Американського інституту нафти. Також зросли запаси бензину й дистилятів.

Ф'ючерси на нафту Brent на листопад упали на 67 центів, або 0,91%, до $73,03 за барель на 13:08 за Гринвічем. Ф'ючерси на нафту в США на жовтень упали на 72 центи, або 1,01%, до $70,47.

«Ціна на нафту знизилася після того, як щотижневе збільшення запасів нафти й палива у США, за даними API, допомогло компенсувати стійку напруженість на Близькому Сході», — сказав Reuters Оле Хансен з Saxo Bank.

Brent відновився після падіння нижче від $70 до найнижчого рівня з грудня 2021 року 10 вересня. Він стикається з опором на рівні близько $75 через низьку глобальну маржу нафтопереробних заводів (НПЗ), яка свідчить про слабкий попит, додав Оле Хансен.

«Закінчення пікового літнього попиту й негативна зміна настроїв трейдерів сприяли падінню цін, хоча потенційні конфлікти на Близькому Сході все ще створюють ризик перебоїв у постачанні», — сказав Мазен Салхаб, головний ринковий стратег BDSwiss.

Очікується, що Федеральна резервна система (ФРС) знизить процентну ставку вперше за понад чотири роки о 18:00 за Гринвічем, при цьому ринкові ціни мають 63%-ву ймовірність зниження на 50 базисних пунктів.

«Ймовірно, невизначеність масштабів ймовірного зниження ставки ФРС пізніше сьогодні також змушує інвесторів бути обережними», — сказав аналітик UBS Джованні Стауново.

Нафта знайшла певну підтримку через ризик посилення насильства на Близькому Сході, що призвело до порушення постачань після того, як рух «Хезболла» звинуватив Ізраїль у нападі на групу бойовиків за допомогою заряджених вибухівкою пейджерів у Лівані. «Хезболла» пообіцяла помститися Ізраїлю, військові якого відмовилися коментувати вибухи.

Після звіту API у вівторок останній раунд офіційних даних про інвентаризацію США від Управління енергетичної інформації уряду США мало бути опубліковано о 14:30 за Гринвічем.

Аналітики, опитані Reuters, підрахували, що в середньому запаси сирої нафти впали приблизно на 500 тис. барелів, тоді як запаси дистиляту й бензину дещо зросли.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти