В начало

На Житомирщині з приватного підприємця стягли 176 тис. грн за непостачене пальне для медзакладів

Житомирська обласна прокуратура домоглася стягнення 176 тис. грн з недобросовісного постачальника пального для медичних закладів. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті прокуратури.  

«За апеляційною скаргою Житомирської обласної прокуратури Північно-Західним апеляційним судом стягнуто з приватного підприємця на користь місцевого комунального підприємства 176 тис. грн – вартість пального, не постаченого відповідно до договірних зобов’язань про закупівлю товарів за державний кошт», – зазначає прес-служба прокуратури.

Як повідомляється, комунальне некомерційне підприємство «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської облради у лютому 2020 року уклало з місцевим приватним підприємцем договір про закупівлю пального різного виду для потреб медичних закладів на загальну суму 2,1 млн грн.

Водночас прокурори встановили, що до договору було безпідставно укладено ще й додаткові угоди, відповідно до яких ціну на товар збільшено, а загальний обсяг пального – значно зменшено.

«Унаслідок неправомірних угод підприємець не постачив замовнику понад 2,5 тонни дизельного пального й майже 9 200 літрів бензину різних марок на загальну суму 176 тис. грн», – повідомляє Житомирська облпрокуратура.

Проте, як зазначають у прес-службі прокуратури, вимоги обласної прокуратури про стягнення зазначеної суми з недобросовісного постачальника судом першої інстанції не задоволено. Тоді прокуратура звернулася до апеляційного суду, який визнав їх обґрунтованими, про що виніс відповідну постанову. 

Наразі постанову суду передано для реального виконання.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти