В начало

На Рівненщині виявили 14 нелегальних АЗС

У Рівненській області виявлено 14 нелегальних автозаправних пунктів, які працювали без належно оформлених документів, реалізовували пальне сумнівної якості й не використовували касових апаратів. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Рівненської обласної прокуратури.

«Під час моніторингу на Рівненщині виявлено 14 нелегальних автозаправних пунктів, які працювали без оформлення відповідним чином землекористування, дозволів на будівництво і введення в експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки, а також здійснювали реалізацію пального сумнівної якості, без застосування реєстраторів розрахункових операцій та з іншими численними порушеннями законодавства», – повідомляє прокуратура Рівненської області.

Як зазначається, наразі на території області продають паливно-мастильні матеріали 62 суб’єкти господарювання, яким видано 215 ліцензій. Рівненщина – транзитна область, де потреба у пальному становить орієнтовно 60 тис тонн щодня. При цьому наразі забезпечено лише чверть від цієї кількості – 15 тис тонн, без урахування  потреб для транспорту критичної інфраструктури (які орієнтовно складають 1,5–2 тис тон на добу).

«Саме це створює передумови для реалізації неякісного пального через його дефіцит на легальному ринку. Така ситуація потребує дієвішого реагування правоохоронних органів і органів контролю на порушення у цій сфері», – вважають у прокуратурі.

Тож на базі облпрокуратури Рівненщини відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, учасники якої шукали шляхи боротьби з нелегальними АЗС і попередження правопорушень на паливному ринку в умовах воєнного стану.

Правоохоронні й контролюючі органи, зі свого боку, домовились про оперативний обмін інформацією та посилення боротьби з нелегальними АЗС, а також забезпечення прийняття кінцевих процесуальних рішень у кримінальних провадженнях цієї категорії для невідворотності покарання винних осіб.

Як відомо, нині позапланові перевірки АЗС, зокрема і щодо дотримання державної дисципліни цін, проводить ГУ Держпродспоживслужби в області.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти