В начало

На кордоні з Польщею на в’їзд в Україну чекають понад 3 тис. вантажівок

У Державній прикордонній службі повідомили, що через блокування кордону на території Польщі у чергах перебувають близько 3 100 вантажівок.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Радіо «Свобода».

«Станом на ранок сьогодні на території Польщі в напрямку України на всіх чотирьох напрямках в чергах перебувають близько 3 100 вантажівок. Найбільше навпроти пункту пропуску «Шегині» – близько 1 100 вантажівок, також навпроти пункту «Рава Руська» – десь 850», – сказав він.

З його слів, українські прикордонники фіксують певний рух вантажівок через кордон із Польщею, але тієї інтенсивності, яка була до 6 листопада – початку блокади, зараз немає.

«Наприклад, на пункті пропуску «Ягодин», коли раніше кордон на цьому напрямку в обидва боки перетинали 1 200-1 300 вантажівок, то за минулу добу їх було близько 140. Більш-менш інтенсивний рух фіксується на пункті пропуску «Краківець», – додав Демченко.

Він зауважив, що через ситуацію на кордоні з Польщею водії шукають альтернативні шляхи – через Словаччину чи Угорщину.

Водночас у ДПСУ не виключають, що словацькі перевізники знову поновлять блокування пункту пропуску на кордоні з Україною. Станом на ранок 5 грудня в напрямку України на території Словаччини біля пункту пропуску «Вишнє Нємецьке-Ужгород» перебували більше 600 вантажних транспортних засобів, а до 6 листопада на цьому напрямку черг не було.

Як повідомляв enkorr раніше, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через три найбільші КПП на українсько-польському кордоні. З 23 листопада вони перекрили четвертий пункт пропуску – «Медика-Шегині».

Вимоги, які висувають протестувальники (передусім скасування т.зв. транспортного безвізу для українських міжнародних перевізників), лежать у площині інтересів ЄС. У Єврокомісії ж виступають за збереження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною і ЄС, яка звільняє українських водіїв від потреби отримувати дозволи для міжнародних перевезень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти