В начало

Імпорт СПГ до Китаю підскочив у травні

За даними митниці, у травні імпорт скрапленого природного газу (СПГ) Китаєм зростав четвертий місяць поспіль. Про це поідомляє LNG Prime.

Дані Головного митного управління показують, що країна отримала близько 6,41 млн тонн у травні, що на 31,5% більше, ніж у тому ж місяці торік. 

Згідно з даними, протягом січня-травня Китай імпортував 27,54 млн тонн СПГ, що на 4,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У квітні імпорт СПГ у Китай зріс на 10,3% в річному обчисленні, до 4,77 млн тонн, а в березні Китай отримав 5,36 млн тонн СПГ, що на 16,9% більше, ніж торік. 

Лютневий імпорт СПГ зріс на 8,2%, до 5,21 млн тонн, тоді як січневий імпорт СПГ впав на 24,2%, до 5,91 млн тонн.

Включаючи трубопровідний газ, імпорт газу Китаєм зріс на 3,3% в річному обчисленні, до 46,29 млн тонн у січні-травні.

Згідно з оприлюдненими даними, імпорт трубопровідного газу в країну в травні зріс на 2%, до 4,23 млн тонн.

2022 року Японія була найбільшим у світі імпортером скрапленого природного газу, обігнавши Китай, але обидві країни отримали менше обсягів порівняно з роком раніше.

Торік Китай отримав близько 63,44 млн тонн СПГ, що на 19,5% менше, ніж торік, оскільки карантинні заходи, пов’язані з COVID-19, і високі ціни стримували попит на СПГ у Китаї.

Однак у грудні минулого року Китай почав пом’якшувати заходи, пов’язані з Covid, і спотові ціни цього року значно впали.

У травні Китай узяв більше СПГ порівняно з імпортом СПГ в Японію на 4,61 млн тонн, який скоротився порівняно з аналогічним періодом торік. 

Протягом січня-травня Японія імпортувала близько 28,08 млн тонн СПГ, приблизно на 0,54 млн тонн більше, ніж Китай.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти