В начало

Імпорт сирої нафти в США досяг дворічного максимуму попри низький попит

Минулого місяця імпорт сирої нафти в США зріс до майже дворічного максимуму, оскільки нафтопереробники збирали важку нафту з Канади й Латинської Америки для перероблення на паливо для літнього сезону, повідомляє Reuters.

Імпорт сирої нафти зріс до 3,1 млн барелів на день (б/д) у травні, найвищого показника з липня 2022 року, показали дані служби відстеження руху суден Kpler. Цього місяця імпорт залишався високим і становив близько 2,9 млн б/д.

Згідно з даними Управління енергетичної інформації США, попит на паливо залишається низьким, а обсяг постачань бензину становить 9,1 млн б/д за тиждень до 14 червня, що трохи нижчевід середнього сезонного значення за 10 років.

Згідно з даними EIA, постачання дистиляту мазуту в США також становило близько 3,7 млн б/д, що приблизно на 3% нижче від середнього сезонного показника.

Імпорт сирої нафти з Канади зріс у травні до 319 тис. б/д, максимального показника за два з половиною року, оскільки нещодавно розширений нафтопровід Trans Mountain збільшив потік до західного узбережжя США. Імпорт був на 39% більшим, ніж за той же місяць торік.

Постачання з Мексики, Гаяни й Колумбії також зросли. Ціна нафти в Гаяні досягла рекордних 99 тис. б/д, а в Колумбії – майже дворічного максимуму. Імпорт від мексиканської державної нафтової компанії Pemex відновився, скасувавши короткі скорочення експорту.

«Американські нафтопереробники купили надлишок сирої нафти, щоб пом’якшити втрати мексиканської сирої нафти», — сказав Рохіт Ратход, ринковий аналітик дослідницької компанії Vortexa.

Pemex у квітні скоротила експорт, відправивши американських нафтопереробників отримати на замовлення більше сирої нафти з Колумбії й Канади, але слабший, ніж очікувалося, попит на внутрішніх нафтопереробних заводах (НПЗ) Pemex скасував заплановані травневі скорочення. Цього місяця імпорт із Мексики становив 624 тис. б/д, що є найвищим показником цього року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти