В начало

Мережа АЗК Lotos Paliwa переходить у власність MOL

PKN Orlen підписала контракт з MOL Hungarian Oil and Gas про продаж 100% своїх акцій Lotos Paliwa, що керує мережею автозаправних станцій Lotos, у рамках завершення реалізації заходів правового захисту, що виникли внаслідок умовного рішення Європейської комісії щодо контролю PKN Orlen над Grupa Lotos, повідомили у компанії. 

У повідомленні зазначено, що компанія підписала з MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company (MOL) обіцяну угоду про продаж MOL 100% акцій Lotos Paliwa за ціною, яка складається з фіксованого елемента приблизно 610 млн доларів США й змінного елемента, залежно від суми чистого боргу й оборотного капіталу Lotos Paliwa на дату підписання остаточної угоди. Також укладено договір купівлі-продажу палива для Lotos Paliwa, який діє на строк до 8 років з миті набрання ним чинності.

У своєму прес-релізі MOL повідомила, що результатом угоди є придбання понад 410 станцій у Польщі, а загальна ціна в 610 млн доларів США включає готівковий платіж обсягом 464 млн доларів США і придбання права оренди на суму 146 млн доларів США. 

Наразі триває робота над завершенням процесу укладення остаточної угоди, за якою суб’єкти групи Orlen придбають у MOL АЗС, розташовані в Угорщині й Словаччині.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти