В начало

Майже третину видобутку нафти у Мексиканській затоці зупинено

Близько 29% видобутку сирої нафти й 17% видобутку природного газу у Мексиканській затоці США були зупинено через ураган «Хелен», повідомило 25 вересня Бюро США з безпеки та охорони навколишнього середовища.

Виробники енергії припиняли видобуток нафти на 511 тис. барелів на день (б/д) і майже 313 млн кубічних футів природного газу з вод Мексиканської затоки, додало бюро.

За даними Національного центру спостереження за ураганами США, ураган перебував приблизно за 480 миль (775 км) на південний захід від Тампи, максимальна швидкість вітру досягала 80 миль/год (130 км/год).

Станом на середу було евакуйовано 17 нафтових і газових платформ, приблизно 4,6% від загального обсягу Мексиканської затоки, повідомив офшорний регулятор з посиланням на звіти виробників.

Компанія Chevron заявила, що припиняє виробництво на підприємствах у Мексиканській затоці, які перебувають під управлінням Chevron, і евакуює весь персонал.

Норвезька нафтова компанія Equinor також заявила, що припинила роботу й евакуювала персонал на своїй платформі Titan у Мексиканській затоці станом на ранок вівторка.

Згідно з федеральними даними, на Мексиканську затоку США припадає близько 15% усього внутрішнього видобутку нафти й 2% видобутку природного газу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти