В начало

Маржа нафтоперероблення Shell у ІІІ кварталі різко впала

Маржа прибутку Shell від нафтоперероблення різко впала у ІІІ кварталі порівняно з попередніми трьома місяцями через падіння глобального попиту, а прибуток від торгівлі нафтопродуктами також знизився, повідомила компанія 7 жовтня.

В оновленому звіті перед оприлюдненням квартальних результатів 31 жовтня Shell повідомила, що його індикативна маржа перероблення впала майже на 30%, до $5,5 за барель за три місяці до кінця вересня з $7,7 за барель у попередній період.

Зі слів представника Shell, очікується, що торгові результати підрозділу хімікатів і нафтопродуктів будуть нижчими, ніж у ІІ кварталі.

Глобальна маржа нафтоперероблення зазнала тиску в останні місяці через уповільнення економічної активності, особливо в Китаї, а також у зв’язку з пуском нових нафтопереробних заводів (НПЗ).

Shell, найбільший у світі трейдер скрапленого природного газу, також підняв свої прогнози щодо виробництва СПГ на квартал до діапазону від 7,3 млн до 7,7 млн метричних тонн на квартал з попереднього прогнозу від 6,8 млн до 7,4 млн тонн.

Результати торгів СПГ повинні були відповідати показникам попереднього кварталу.

Компанія, зареєстрована на біржі Лондона, також підвищила свій прогноз видобутку нафти й газу на квартал до 1,74-1,84 млн барелів нафтового еквівалента на день, з 1,58 до 1,78 млн барелів нафти.

Минулого тижня Exxon Mobil попередив, що падіння цін на нафту вплине на результати ІІІ кварталу.

Ціни на нафту впали на 17% у ІІІ кварталі, що стало найбільшим квартальним падінням за рік, через занепокоєння прогнозами глобального попиту на нафту. В останній торговий день кварталу ф'ючерси на Brent встановилися на рівні $71,77 за барель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти