В начало

Лондон запровадив санкції проти 10 танкерів, які транспортують російську нафту

Влада Великобританії розширила санкції проти росії, включивши до відповідного списку ще десять суден, задіяних у перевезеннях російської нафти за ціною, вищою від «стелі». Оновлений документ опубліковано на сайті Мінфіну королівства.

Тепер у ньому присутні судна NS Corona, NS Clippper, NS Asia, SCF Baltica, SCF Vankor, «Затока Аніва», «Олімпійський проспект», «Леонід Лоза», «Володимир Тихонов» і «Микола Зуєв». Оператором танкерів, що ходять під прапорами Габону й Панами, вказано компанію Stream Ship Management FZCO.

За оцінкою Лондона, їх залучено до діяльності, метою якої є дестабілізація України, тож вони створюють загрозу її суверенітету. Суднам заборонено доступ до британських портів, а їхню реєстрацію в національному судновому реєстрі можуть припинити. Крім того, капітани й лоцмани можуть отримати припис про затримання танкерів.

У липні повідомлялося, що британська влада після приходу на посаду прем'єра Кіра Стармера у боротьбі з доходами росії від продажу нафти хоче наголосити на посиленні перевірок суден її так званого тіньового флоту. Пропозиція мала на увазі можливість активніше вводити санкції проти них, зокрема через екологічні ризики, що виникають.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти