В начало

Кувейт і Qatar Energy ведуть перемовини про 15-річний контракт з СПГ

Qatar Energy з Кувейтом намагаються домовитись щодо 15-річного контракту на збільшення постачань скрапленого природного газу (СПГ) в Кувейт у відповідь на зростаючий попит на енергію. Про це повідомляє Energynews.

Угода, спрямована на подвоєння поточного імпорту до 6 млн метричних тонн на рік, відбувається, коли країна прагне стабілізувати свою енергосистему, яка особливо напружена в періоди надзвичайної спеки.

Поточний 15-річний контракт, підписаний 2020 року з Катаром, на 3 млн тонн на рік недостатній для задоволення майбутніх енергетичних потреб.

Ці нові перемовини дозволять Кувейту зміцнити свою енергетичну безпеку, уникаючи перебоїв у наданні послуг, які можуть виникнути у разі надмірного попиту.

Qatar Energy, головний гравець на ринку СПГ, проводить амбітну стратегію розширення.

Проєкт North Field, який є ключовим для цього розширення, повинен дозволити Катару збільшити свій річний видобуток із 77 млн тонн до 142 млн тонн на 2030 рік.

Це партнерство з Кувейтом – вирішальний крок у цій динаміці, що зміцнює позиції Катару як провідного постачальника СПГ у регіоні.

Для Кувейту ця нова угода – це більше, ніж просто придбання енергетичних ресурсів. Це центральний елемент стратегії диверсифікації джерел енергопостачання, попри наявність місцевої інфраструктури, якої іноді бракує для задоволення зростаючого попиту.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти