В начало

Котирування нафти можуть показати максимальне тижневе зростання за 4 місяці

Котирування нафти прискорили зниження на торгах у п'ятницю, проте все ще можуть продемонструвати суттєве тижневе зростання за кілька місяців, пише «Інтерфакс».

На 14:36 ​​за Києвом жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,38 (1,39%), до $98,22 за барель. Вересневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $1,55 (1,64%), до $92,79 за барель.

За тиждень ціна на Brent може продемонструвати зростання майже на 5%, WTI – більш ніж на 5%, згідно з Trading Economics. Це стане найістотнішим тижневим підйомом приблизно за чотири місяці.

Ринок зокрема оцінює повідомлення про припинення видобутку на шести нафтогазових родовищах у Мексиканській затоці.

Британо-нідерландська Shell призупинила роботу трубопроводів Mars і Amberjack, які можуть транспортувати до 500 тисяч барелів нафти на добу (б/д). У результаті зупинився видобуток на глибоководних платформах Mars, Ursa та Olympus, а також на родовищах Chevron Corp. Jack/St. Malo, Tahiti і Big Foot.

Експерти Goldman Sachs прогнозують, що ціни на бензин і нафту знову відскочать вгору до кінця поточного року, оскільки ринку все ще потрібно збалансувати зростаючий попит і обмежену пропозицію. Ф'ючерси на Brent можуть зрости до $130 за барель, роздрібні ціни на бензин у США можуть знову повернутися до позначки близько $5 за галон (3,7 літра), сказав Bloomberg директор із енергетичних досліджень Goldman Дам'єн Курвален.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) напередодні підвищило на 380 тисяч б/д, до 99,7 млн ​​б/д, прогноз попиту на нафту в 2022 році, випливає зі щомісячного звіту агентства. Таким чином, 2022 року МЕА очікує зростання попиту на нафту у світі на 2,1 млн б/д порівняно з минулим роком. Також агентство підвищило прогноз попиту на нафту у світі в 2023 році до 101,8 млн б/д, при цьому оцінка зростання споживання збереглася на рівні 2,1 млн б/д.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти