В начало

Казахстан відновив постачання темних нафтопродуктів через термінал у Батумі

У березні 2024 року у ТОВ «Батумський нафтовий термінал» відновили навантаження на безпричальному наливі темних нафтопродуктів, вироблених на казахстанських нафтопереробних заводах (НПЗ), на танкери типу Aframax партіями по 60-80 тис. тонн, повідомляє прес-служба «КазТрансОйлу». Відправлені вантажі прямують у країни Європи.

Як повідомили у компанії, завантаження темних нафтопродуктів казахстанського походження планується проводити на щомісячній основі. Відновлення цієї роботи пов'язане з диверсифікацією транзитно-транспортних маршрутів з перевезення вантажів.

Відвантаження мазуту й ВГО (вакуумний газойль) великотоннажними партіями фактично було зупинено з жовтня 2018 року. Відвантаження темних нафтопродуктів великотоннажними партіями на танкери типу Aframax дозволяє клієнтам Батумського нафтового терміналу знизити транспортні витрати, що робить маршрут казахстанських вантажів на експорт через Батумі більш привабливим і дозволить збільшити їх обсяг перевалки.

Нафтоналивні великотоннажні судна типу Aframax призначені для перевезення сирої нафти й нафтопродуктів у необмеженому районі плавання. Довжина танкера – 250 м, ширина – 44 м, дедвейт – 114 тис. тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти