В начало

Казахстан планує 2024 р. постачити в Німеччину «дружбою» 1,2 млн т нафти

«Карачаганак петролеум оперейтинг» (KPO) планує транспортувати нафтопроводом «дружба» 1,2 млн тонн нафти 2024 року, повідомлять ЗМІ з посиланням на заяву заступника генерального директора «КазТрансОйла» Аміржана Оспанова.

«Згідно з отриманими заявками від вантажовідправників на 2024 рік, «Карачаганак петролеум оперейтинг» планує 1,2 млн тонн нафти 2024 рок транспортувати в цьому напрямку», — сказав Оспанов.

Казахстан почав постачання нафти в Німеччину через нафтопровід «дружба» в рамках роботи з диверсифікації маршрутів експорту своєї нафти.

Казахстан запланував у серпні поточного року постачити в Німеччину нафтопроводом «дружба» 100 тис. тонн нафти з ресурсів компанії «Карачаганак Петролеум Оперейтинг Б.В.». За даними Міненерго країни, у період з 3 по 5 серпня 2023 року на станцію з перекачування нафти «Великий Чаган» було прийнято нафту обсягом 11,6 тис. тонн, решту обсягу буде прийнято з 6 по 29 серпня.

На початок липня Казахстан транспортував у Німеччину 290 тис. тонн нафти. На 2023 рік казахстанська компанія «КазТрансОйл» (КТО) має квоту від російської «транснєфті» на прокачування 1,2 млн тонн сировини в Німеччину. Першу партію було відвантажено в лютому.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти