В начало

Казахстан може наростити експорт нафти в Німеччину «Дружбою» до 2 млн тонн на рік

Казахстан може наростити експорт нафти у Німеччину нафтопроводом «Дружба» з 1,2 млн тонн до 2 млн тонн на рік, повідомив міністр енергетики Казахстану Алмасадам Саткалієв. Про це пише «Інтерфакс-Казахстан».

«Ми кажемо про обсяг до 2 млн тонн на рік, але остаточний обсяг буде визначено після перемовин», – сказав Саткалієв журналістам у п'ятницю в Астані, відповідаючи на питання про збільшення експорту нафти до Німеччини нафтопроводом «Дружба».

Він поінформував, що під час візиту президента Казахстану у ФРН німецька сторона висловила зацікавленість у збільшенні постачання казахстанської нафти.

Зі слів міністра, наразі йдуть перемовини між керуючою компанією, що займається НПЗ Німеччини, щодо збільшення експорту казахстанської нафти, а також з російською стороною щодо забезпечення безперешкодного транспортування «Дружбою».

«За підсумками цих перемовин буде визначено обсяг постачання нафти», – зазначив міністр.

Казахстан почав постачання нафти в Німеччину через нафтопровід «Дружба» в рамках роботи з диверсифікації маршрутів експорту своєї нафти. На 2023 рік казахстанська компанія «КазТрансОйл» (КТО) має квоту від російської «транснєфті» на прокачування 1,2 млн тонн сировини у ФРН. Першу партію було відвантажено у лютому 2023 року.

У серпні повідомлялося, що «Карачаганак петролеум оперейтинг» (KПO) планує транспортувати нафтопроводом «Дружба» 1,2 млн тонн нафти 2024 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти