В начало

Гуртові ціни на газ: чим далі, тим дорожче

Гуртові ціни на автогаз станом на 23 травня перебувають у діапазоні 52-70 000 грн/т, залежно від регіону. А аукціон «Укрнафти», який повинен був відбутися в п’ятницю, 20 травня, було відмінено. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Вартість скрапленого газу на півдні на початку минулого тижня підвищилася на 10 тис. грн/т, до 58 000 грн/т. Упродовж тижня гуртові партії в цих регіонах пропонувалися для продажу за 53-54 000 грн/т. «Обсяги постачання автогазу в південні регіони з сусідніх країн значно збільшилися, проте вони не можуть повною мірою закрити попит на цей ресурс. У результаті маємо зростання вартості на цьому каналі постачання», – заявив один із трейдерів.

Підвищення цін відбулося і на сході країни. Максимальна ціна, яку називали в регіоні сьогодні, – 72 000 грн/т, хоча на початку тижня ціна в цьому регіоні була на рівні 68 000 грн/т.

У західних областях України діапазон торгівлі автогазом дуже широкий, від 54 тис. до 65 тис. грн/т. Для порівняння, на початку тижня ціна на ресурс у західному регіоні України складала 61-63 000 грн/т.

Нині, попри збільшення постачань автогазу в країну, кількість ресурсу дуже далека від покриття існуючого попиту на нього. А напруга, викликана дефіцитом бензинів на АЗС, також стимулює підвищення цін на LPG. При цьому ціна на автогаз підвищується тим більше, чим далі вглиб країни потрібно постачати пальне. Таким чином ресурс, що продається в західних областях за 52 000 грн/т, у центральному й східному регіонах коштуватиме вже 70 000 грн/т, а то й вище, заявив один зі співрозмовників enkorr.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти