В начало

Glenfarne’s Texas LNG підписує довгострокову угоду про постачання з Gunvor

Компанія Glenfarne Group Texas LNG, розробник запланованого експортного терміналу СПГ потужністю 4 млн тонн на рік у порту «Браунсвіль», підписала довгострокову угоду про постачання з підрозділом женевського трейдера Gunvor, повідомляє LNG Prime.

Згідно з умовами угоди, Gunvor Singapore купуватиме 0,5 млн тонн СПГ на умовах FOB протягом 20 років у Texas LNG, відповідно до заяви Texas LNG.

Компанія Texas LNG заявила, що завершить фінансування і розпочне будівництво 2024 року, а комерційну діяльність розпочне 2028 року.

Розробник СПГ-терміналу нещодавно повідомив, що отримав достатньо заяв про зацікавленість від проєктних фінансових банків, щоб перейти до етапу виконання проєкту.

Ця нова угода стала результатом нещодавнього оголошення Texas LNG про те, що вона отримала остаточні дозволи на проєкт, а також підписання головної угоди з американським виробником природного газу EQT щодо послуг зі скраплення для 0,5 млн тонн СПГ.

Texas LNG також раніше вибрав швейцарську інженерну групу ABB і американську енергетичну компанію Baker Hughes для постачання обладнання для свого проєкту LNG. Окрім того, він уклав контракт на буксир із компанією Gulf LNG Tugs of Texas.

За даними фірми, ці партнерства інвестували у проєкт майже $1 млрд.

З іншого боку, Gunvor заявив, що продовжує підтримувати експортні СПГ-проєкти США, відкриваючи нові постачання для світового енергетичного ринку й забезпечуючи енергетичну безпеку, особливо своїм клієнтам у Європі й Азії.

Gunvor також нещодавно об’єднав зусилля з Chesapeake і Delfin LNG для постачання близько 0,5 млн т на рік із запланованого плавучого експортного проєкту Delfin LNG у Мексиканській затоці.

Ці обсяги додадуть до SPA Gunvor, підписаного з Delfin торік у листопаді на суму до 1 млн т на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти