В начало

«Газпром» і Socar домовилися про розширення стратегічного партнерства

«газпром» з Держнафтокомпанією Азербайджану домовилися про розширення стратегічного партнерства, повідомили росЗМІ з посиланням на заяву голови правління «газпрому» алєксєя міллєра.

міллєр зазначив, що «взаємовигідна, партнерська взаємодія «газпрому» й Socar динамічно розвивається».

«Зокрема йдеться про проєкт «північ-південь», про підписання у вересні цього року програми комплексного науково-технічного співробітництва. Досягнуто домовленості про розширення різнопланового стратегічного партнерства», — сказав він.

Метою візиту російської делегації в Баку було покращення скрутного становища «газпрому», який другий рік поспіль зазнає збитків після втрати великого європейського газового ринку. Після того, як Китай поставив хрест на проєкті «сіла сібірі-2», кремль шукає нові шляхи збуту трубопровідного російського газу.

Socar в Україні добре відомий в паливному сегменті й на ринку мінеральних добрив. До початку 2022 року підрозділ Socar, компанія SNEL Energy Ltd, був ексклюзивним оператором з продажу нафтопродуктів «роснєфті» в Україні, який постачав до 300 тис. тонн дизпального й 40 тис. тонн LPG на місяць. Роздрібний паливний бізнес компанії на українському ринку представлений мережею АЗК Socar, яка нараховує 57 станцій.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти