В начало

«газпром» повністю зупинив постачання газу в Польщу і Болгарію — заява компанії

«газпром» повністю призупинив постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) і PGNiG (Польща) у зв'язку з несплатою в рублях. Про це йдеться у повідомлені компанії.

«Станом на кінець робочого дня 26 квітня «газпром експорт» не отримав платежів за постачання газу у квітні від компаній «Булгаргаз» (Болгарія) і PGNiG (Польща) у рублях, відповідно до указу президента рф № 172 від 31.03.2022 р», — зазначили в «газпромі».

Зазначається, що платежі за газ, що постачається з 1 квітня, повинні були здійснюватися в рублях з використанням нових реквізитів, про що контрагентів було поінформовано.

«У зв'язку з цим «газпром експорт» повідомив «Булгаргаз» і PGNiG про зупинення постачання газу, починаючи з 27 квітня і до моменту здійснення оплати відповідно до порядку, встановленого указом», — йдеться у повідомлені.

У «газпромі» також попередили, що у разі несанкціонованого відбору російського газу Болгарією і Польщею з транзитних обсягів до третіх країн постачання для транзиту буде скорочено на цей обсяг.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти