В начало

«Газпром нафтохім салават» зупинив каталітичний крекінг після атаки БпЛА

російський нафтопереробний, нафтохімічний і добривний комплекс «газпром нафтохім салават», розташований у регіоні башкортостан, зупинив свою установку каталітичного крекінгу після атаки безпілотника 9 травня, повідомили Reuters два джерела, знайомі з цим питанням.

Установка каталітичного крекінгу є частиною ланцюга виробництва бензину, що забезпечує виробництво 600 тис. тонн цього продукту в салаваті, що в цілому здатне виробляти близько 1,5 млн тонн бензину на рік.

«Будівлю з насосним відділенням для установки каталітичного крекінгу було уражено. Сама установка крекінгу залишилася в безпеці, тому нічого критичного немає. Будемо ремонтувати це протягом одного-півтора тижня», — повідомило джерело на умовах анонімності, оскільки його не акредитували для спілкування зі ЗМІ.

9 травня у своєму telegram-каналі голова респуліки радій хабіров повідомив, що завод працює у звичному режимі.

Державне російське інформаційне агентство РІА з посиланням на екстрені служби повідомило, що атака безпілотника пошкодила будівлю насосної станції на заводі, але ніхто не постраждав.

Виробництво НПЗ салаватського комплексу 2023 року становило 6,498 млн тонн — 2,36% загальної переробки нафти в росії.

Україна з початку року посилила атаки безпілотників на нафтопереробні підприємства в росії. москва стверджує, що ці атаки є тероризмом, і у відповідь завдала, з її слів, ударів помсти по українській інфраструктурі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти