В начало

Gasum запускає біо-СПГ-станцію в Норвегії

Фінська державна енергетична компанія й постачальник СПГ Gasum запустила нову біо-СПГ-заправну станцію для вантажівок на західному узбережжі Норвегії, повідомляє LNG Prime.

Згідно із заявою Gasum, компанія об’єднала зусилля з норвезькою поштовою службою Posten і компанією з утилізації відходів ARIM, щоб відкрити нову газову заправну станцію в муніципалітеті Олесунн.

Окрім біо-СПГ, станція також пропонує СПГ.

Інвестиції Posten і ARIM у біогазові вантажівки дали Gasum необхідний обсяг базового навантаження для інвестування в АЗС.

Нова станція обслуговує логістичні компанії, що працюють у регіоні, а також перевезення на далекі відстані від Олесунна через Тронхейм чи Осло аж до Швеції.

Він розташований у логістичному центрі Digerneset Næringspark і є ключовим компонентом розширюваної мережі газозаправних станцій Gasum в країнах Північної Європи, яка вже підтримує зростання виробництва біогазу у важкому сегменті, повідомили у фірмі.

Станція Alesund є четвертою біо-СПГ або LBG-заправною станцією компанії Gasum у Норвегії, а в найближчі роки буде відкрито кілька нових заправних станцій.

Нещодавно компанія Gasum також почала будівництво нової біо-СПГ-станції в муніципалітеті Кемінмаа на півночі Фінляндії.

Уже зараз біогаз становить майже весь газ, що продається Gasum як транспортне паливо для всіх сегментів транспортних засобів у Фінляндії.

Стратегічна мета Gasum полягає в тому, щоб до 2027 року виводити на ринок 7 ТВт-год газу з відновлюваних джерел на рік, як повідомлялося раніше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти