В начало

Експорт нафти з Лівії впав, оскільки NOC через кризу скасовує вантажі

Експорт лівійської нафти впав приблизно на 81% на початку вересня, показали дані Kpler, оскільки Національна нафтова корпорація скасувала вантажі на тлі кризи контролю над центральним банком Лівії й надходженнями від нафти.

Протистояння почалося минулого місяця, коли західні лівійські угруповання відправили у відставку попереднього керівника центрального банку, що спонукало східні угруповання оголосити про припинення видобутку нафти.

За даними Kpler, лівійські порти відправляли в середньому 194 тис. барелів на день (б/д) минулого тижня, що приблизно на 81% менше порівняно з трохи більше ніж мільйоном б/д попереднього тижня.

Попри те, що минулого тижня два законодавчі органи Лівії заявили, що погодилися спільно призначити керівника центрального банку протягом 30 днів, ситуація залишається нестабільною й невизначеною.

NOC, яка управляє ресурсами викопного палива Лівії, не оголошувала форс-мажор для всіх портових завантажень і наразі вирішила використовувати цей захід для окремих вантажів, повідомили торгові джерела, обізнані з цим питанням.

Держкомпанія оголосила форс-мажор щодо всього видобутку сирої нафти на нафтовому родовищі El Feel 2 вересня й експорту з родовища Шарара 7 серпня, до початку кризи навколо центрального банку.

Минулого тижня NOC скасував кілька вантажів Sidra, а два торгові джерела повідомили, що NOC також скасувава вантажі сортів сирої нафти Amna й Brega.

Деяким танкерам дозволили завантажувати сиру нафту зі сховищ у лівійських портах, щоб виконати договірні зобов’язання й уникнути фінансових санкцій, повідомило джерело NOC.

NOC 28 серпня заявила, що видобуток нафти впав більш ніж наполовину від типового рівня – до приблизно 590 тис. б/д. Не відразу було зрозуміло, який рівень виробництва зараз.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти