В начало

Експорт газу з Великобританії в Європу припинився через збій обладнання

Експорт природного газу з Великої Британії через Бельгію до Європи було припинено через збій обладнання, повідомив оператор Interconnector Limited 5 березня на тлі високої залежності ЄС від альтернативних постачань для заміни російського імпорту.

Вплив від збою на експортних потужностях лінії, який почався 4 березня, становитиме 27,1 ГВт•год і може тривати до 8 березня, повідомляє Interconnector Ltd на своєму веб-сайті.

Бельгійський оператор газової інфраструктури Fluxys володіє більшістю акцій Interconnector Ltd., яка має двоспрямований трубопровід, що з’єднує дві країни.

Великобританія експортувала більші обсяги газу до Бельгії в той час, коли різке скорочення російського експорту підняло ціни до рекордно високих значень у 2022 році.

Високі обсяги зберігання газу, тепла зима, скорочення промислового споживання й зростання імпорту СПГ допомогли знизити ціни на газ і електроенергію в ЄС, який до вторгнення в Україну 25 лютого залежав від російського газу для отримання понад 40% своїх постачань.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти