В начало

Дрони СБУ здійснили понад 20 атак на об’єкти російського нафтового комплексу

Минулої ночі лунали вибухи на ростовських нафтобазах «азовська» й «азовнафтопродукт». Про це з посиланням на поінформовані джерела пише УНІАН.

Як зазначається, загалом дрони СБУ здійснили понад 20 успішних атак на об’єкти російського нафтового комплексу у різних регіонах.

«Минула ніч видалася максимально вибуховою для ростовських нафтобаз «азовська» й «азовнафтопродукт», які спільно нараховують 22 резервуари з паливом», – повідомило джерело.

При цьому джерело наголосило, що працювали дрони Служби безпеки України. Зазначається, що літній сезон «бавовни» у розпалі, а нічні пожежі на нафтобазах у ростовській області – це спецоперація СБУ

Джерело зазначило, що у ростовській області місцеві мешканці всю ніч рахували вибухи і бідкались, що черговий дрон долетів до цілі. Також повідомило, що особливо гучно було в районі залізничної станції й біля порту, де розташовані нафтобази і паливні термінали. На об’єктах розпочалися потужні пожежі.

«СБУ й надалі буде запроваджувати «дронові санкції» проти російського нафтопереробного комплексу й зменшувати економічний потенціал ворога, який забезпечує агресора ресурсами для ведення війни проти України», – зазначило поінформоване джерело.

Як повідомлялося раніше, Служба безпеки України збільшує перелік російських об’єктів, по яких наносять удари дронами, зокрема по великих нафтобазах. Йдеться про те, що це продовження системної роботи СБУ з руйнування ключової бюджетоутворюючої галузі росії.

У квітні зазначалося, що дрони СБУ за останній час успішно атакували вже 13 нафтопереробних заводів (НПЗ) рф, і черга дійшла й до великих нафтових баз.  Крім того, йде атака на металургійні заводи й авіабази.

Експерти акцентують, що, за оцінкою західних ЗМІ (зокрема CNN), удари СБУ по нафто-газовому сектору рф мають більший вплив на російську економіку, ніж усі санкції західних країн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти