В начало

Дрони СБУ завдали ударів по двох НПЗ у краснодарському краї

Безпілотні літальні апарати Служби безпеки України завдали в ніч на суботу, 28 квітня, ударів по військовому аеродрому «кущевськ», а також по ільському й слов'янському нафтопереробних заводах (НПЗ) у краснодарському краї рф.

Про це повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» інформоване джерело.

«СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об'єктах у тилу ворога, знижуючи потенціал росії для ведення війни», — зазначив співрозмовник агентства.

Зокрема дрони СБУ завдали ударів по ректифікаційних та атмосферних колонах ільського й слов'янського НПЗ, які є ключовими технологічними об'єктами заводів. Після влучання на аеродромі й НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу.

Як повідомляють російські ЗМІ, слов'янський нафтопереробний завод частково зупинив роботу після атаки БпЛА.

Директор з комплексної безпеки групи компаній «слов'янськ ЕКО» едуард трутнєв розповів, що обладнання перевіряють на наявність прихованих пошкоджень.

«Рівно 10 БпЛА прилетіли саме в завод, була сильна пожежа», — цитує його слова тасс.

Голова слов'янського району роман Ссиняговський повідомляв, що внаслідок атаки БпЛА пошкоджено резервуарний парк і ректифікаційну колону.

Потужність перероблення слов'янського НПЗ — 4 млн тонн нафти на рік. Завод випускає мазут, суднове паливо, лігроїн (важкий бензин). Нафтопереробний завод, на базі якого створено ТОВ «слов'янськ еко», було збудовано 1993 року. Його розташовано у місті слов'янську-на-кубані краснодарського краю, НПЗ входить у п'ятірку найбільших у регіоні. До складу підприємства входять установки з перероблення нафти, місткості для зберігання сировини, а також власні залізничні колії й естакади для зливу і наливу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти