В начало

Дохід Orlen Lietuva скоротився на 18% у ІV кварталі

Чистий прибуток Orlen Lietuva за ІV квартал 2023 року становив трохи більше $7,3 млн, а показник EBITDA LIFO досяг $15,9 млн.

Через несприятливу макроекономічну ситуацію дохід групи Orlen Lietuva знизився приблизно на 18% порівняно з останнім кварталом 2022 року: з $2,160 млрд у ІV кварталі 2022 року до $1,766 млрд у ІV кварталі 2023 року. Основні чинники, сприяли такій зміні виручки, падіння цін на бензин, дизельне й авіаційне паливо і зниження попиту на цю продукцію в жовтні-грудні.

Працюючи на 87% своєї фактичної потужності, єдиний нафтопереробний завод (НПЗ) у країнах Балтії, яким керує Orlen Lietuva, переробив понад 2,2 млн тонн сировини у жовтні-грудні 2023 року. Зі скороченням обсягів продажів до країн Балтії компанії вдалося збільшити його експорт в Україну й сусідню Польщу.

«Незважаючи на те, що глобальне макроекономічне середовище постійно змінюється і було складним у ІV кварталі 2023 року, фінансові результати Orlen Lietuva залишаються позитивними. Згідно з даними Державної податкової інспекції, торік Orlen Lietuva була оголошена найбільшим у країні платником податків до бюджету, зокрема ПДВ і акцизів, — сказав Радослав Мішталевський, генеральний директор Orlen Lietuva. — Як єдиний нафтопереробний завод у країнах Балтії, ми відчуваємо відповідальність за енергетичну безпеку всього регіону й раді зробити значний внесок в економічну конкурентоспроможність країни і стабільність валового національного доходу через нашу діяльність та інвестиції». 

З 2006 рокуOrlen витратив майже $4 млрд на придбання і подальші інвестиції в НПЗ у Мажейкяї. Orlen Lietuva нещодавно стала членом інтегрованого нафтохімічного ланцюга Orlen S.A.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти