В начало

Директор миколаївської мережі АЗС отримав підозру за продаж «бодяги»

Миколаївські слідчі поліції оголосили підозру організатору злочинного угруповання виробників пального, який налагодив збут неякісного пального через місцеву мережу АЗС, де він був директором. Про це повідомляється на сайті ГУ НП в Миколаївській області.

У результаті низки проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили понад 60 тонн нафтопродуктів.

«Детективи слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели масштабну роботу з виявлення й документування нелегального виробництва, перевезення і збуту підакцизних товарів. Саме під час таких заходів було викрито схему реалізації низькоякісного пального на Миколаївщині», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час розслідування правоохоронці встановили, що до організації цієї схеми причетний директор мережі автозаправних станцій. За допомогою спільників чоловік здійснював виробництво, перевезення й збут низькоякісних нафтопродуктів.

Правоохоронці повідомляють, що 10 травня слідчі, оперативники й прокурори провели перший етап спецоперації. Тоді в місцях проживання фігурантів, а також розташування фальсифікованого пального й АЗС вилучили понад 35 тонн пального, понад 1,5 млн грн в іноземній і національній валюті й чорнові записи.

«Досудовим розслідуванням слідчі встановили постачальників незаконно виготовлених нафтопродуктів, а також бюджетні організації, які закуповували у тіньових ділків нафтопродукти. Відтак з метою відшукання доказів злочинної діяльності учасників угруповання поліцейські провели другий етап заходів. Вилучили близько 25 тонн нафтопродуктів», – додають у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

А 29 травня, зазначив заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Едуард Соловйов, «на підставі зібраних доказів слідчі за погодженням із обласною прокуратурою організаторові протиправної діяльності – директорові мережі АЗС повідомили про підозру за ч.1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів)».  

Нині у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, проводиться аналіз вилученої документації, призначено низку експертиз. Встановлюються інші учасники протиправної діяльності, для подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти