В начало

ConocoPhillips інвестує у нові СПГ-проєкти

ConocoPhillips планує витратити майже $4 млрд, щоб більш ніж подвоїти свій глобальний видобуток СПГ протягом наступного десятиліття в рамках того, що цього тижня керівники назвали різноманітним довготривалим портфоліо, яке може задовольнити ринки, що швидко змінюються.

Як повімомляє Energy Intelligence, загалом компанія планує витратити $3,7 млрд на СПГ протягом наступних 10 років, причому $1,9 млрд буде виділено на експортний термінал СПГ «Порт-Артур» у Техасі під керівництвом Sempra. ConocoPhillips має 30% акцій у нещодавно санкціонованому проєкті й погодилася закуповувати 5 млн тонн СПГ на рік із заводу потужністю 13 млн тонн на рік, щойно його буде введено в експлуатацію, що заплановано на 2027 рік. Незалежне американське підприємство також залучається для управління постачання живильного газу «Порт-Артура».

Оскільки минулого місяця було оголошено остаточне інвестиційне рішення (FID) щодо проєкту «Порт-Артур», ConocoPhillips побачила «значний інтерес клієнтів» до його відбору, сказав фінансовий директор Білл Баллок під час презентації аналітичного дня компанії цього тижня.

Крім того, ConocoPhillips має можливість брати участь у майбутньому розширенні в Порт-Артурі, а також у другому етапі експортного проєкту СПГ Energia Costa Azul Sempra на західному узбережжі Мексики. Однак Буллок зазначив, що наразі компанія більше зацікавлена в маркетингу своїх обсягів з Порт-Артура, ніж у пошуках додаткового вилучення або акцій.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти