В начало

Ціни на нафту зростають, але завершують тиждень зниженням

Ціни на нафту піднімаються в п'ятницю, але завершують тиждень зниженням більш ніж на 2% на тлі побоювань трейдерів щодо перспектив китайського попиту.

Захворюваність на COVID-19 у КНР продовжує зростати, що змушує владу запроваджувати нові карантинні заходи, зазначає Bloomberg.

Інвестори продовжують стежити за перемовинами у Євросоюзі щодо стелі цін на російську нафту. Останні повідомлення ЗМІ показують, що межу може бути встановлено ​​на досить високому рівні, щоб світовий ринок уник втрати істотного обсягу сировини з рф.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:05 за київським часом в п'ятницю становить $85,74 за барель, що на $0,4 (0,47%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $0,07 (0,1%), до $85,34 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,58 (0,74%), до $78,52 за барель. Напередодні основні торги в США не проводилися через вихідний, яким у країні є традиційний День подяки.

Як повідомив у четвер The Wall Street Journal, країни ЄС продовжують обговорювати, на якому конкретно рівні має бути встановлено ​​стелю цін на російську нафту. Проти запропонованої G7 ціни в $65-70 за барель виступили Польща, Естонія і Латвія, які вважають, що вона надмірно висока і залишає росії надто високий дохід. При цьому Кіпр, Греція й Мальта — країни з розвиненою судноплавною галуззю, навпаки, вважають цей рівень надто низьким.

«Введення стелі цін на російську нафту на рівні $65-70 за барель не вплине на ринок, оскільки вона вже і так продається за цією вартістю», — вважає аналітик у сировинному секторі Kotak Securities Ltd. Равінда Рао, думку якого наводить Bloomberg.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти