В начало

Ціни на нафту прискорили темпи росту, Brent — $112,5 за барель

Ціни на нафту прискорили темпи підйому вдень у понеділок, 21 березня, на тлі військових дій росії, що тривають в Україні, а також зростання напруженості на Близькому Сході, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Саудівська Аравія заявила у неділю, що єменські хусити завдали ударів по кількох об'єктах на території країни, зокрема по паливному складу нафтокомпанії Saudi Aramco в Джизані, а також підприємству з переробки газу в Янбу.

Тим часом міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив в інтерв'ю газеті Hurriyet, що росії й Україні вдалося зблизити позиції щодо низки пунктів під час переговорів. Проте черговий раунд не привів до укладання будь-якої угоди.

«Фізичний дефіцит, пов'язаний із новими санкціями проти росії, відіграватиме більш домінуючу роль у визначенні цін на нафту», — зазначили аналітики CBA.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорти Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:30 у понеділок становить $112,51 за барель, що на $4,58 (4,24%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $109,09 за барель, що на $4,39 (4,19%) вище за підсумкове значення попередньої сесії.

У центрі уваги ринку залишається ситуація в Китаї, де було зафіксовано черговий стрибок захворюваності на COVID-19, трейдери намагаються оцінити, чи позначиться це на обсягах попиту на нафту. Голова КНР Сі Цзіньпін пообіцяв вжити заходів, щоб послабити негативний вплив суворих карантинних заходів на економіку країни, повідомляє Bloomberg.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти