В начало

Чистий прибуток російської «газпром нєфті» впав на 43% у II кварталі

російська нафтова компанія «газпром нєфть» повідомила Reuters, що її чистий прибуток у другому кварталі впав на 43% порівняно з аналогічним періодом торік, до 140,1 млрд рублів ($1,5 млрд), через зниження продажів.

Прибутки світових нафтових компаній упали приблизно вдвічі порівняно з грандіозним 2022 роком, коли дії росії в Україні призвели до стрімкого зростання цін на нафту й газ.

російські компанії не регулярно оприлюднюють свої фінансові результати з початку війни, яку кремль називає «спеціальною військовою операцією» в Україні. «газпром нєфть» не публікувала своїх фінансових результатів минулого року.

Компанія, нафтове відділення газового гіганта «газпром», також заявила, що її загальний дохід за квітень-червень знизився до 821,6 млрд рублів з 835,8 млрд за той же період 2022 року.

Енергетичний сектор росії перебуває під серйозним тиском західних санкцій, запроваджених через дії москви в Україні. Вони включають обмеження цін і ембарго на купівлю російської морської нафти.

Однак видобуток і експорт нафти в країні підтримали значне зростання продажів у Китай з Індією, які вважаються політично близькими до москви.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти