В начало

Brent торгується біля $71,6 за барель

Котирування нафти слабко коливаються вранці у понеділок після підйому минулого тижня.

На 8:16 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,04 (0,06%), до $71,57 за барель. У п'ятницю Brent здешевшала на $0,36 (0,5%), до $71,61 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,07 (0,1%), до $68,72 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $0,32 (0,5%), до $68,65 за барель.

Минулого тижня Brent зросла в ціні на 0,8%, WTI – на 1,5%. Підтримку котируванням надали побоювання скорочення постачань через ураган «Франсін», що пройшов Мексиканською затокою. Видобуток у регіоні поступово відновлюється, проте близько чверті видобувних потужностей, як і раніше, не працює.

Увагу ринків спрямовано на засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке відбудеться цього тижня. Аналітики прогнозують, що за його підсумками ключову процентну ставку буде знижено, причому припускають, що скорочення може становити відразу 50 базисних пунктів.

«Ринки чекають на рішення Федрезерву, і трейдери дотримуються обережного підходу», – сказала старший аналітик Phillip Nova Pte Приянка Сачдєва.

Тим часом дані нафтосервісної компанії Baker Hughes показали, що за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок, що діють, в США зросла на п'ять і становила 488 одиниць. Число газових установок підвищилося на три й досягло 97.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти