В начало

Більше 3 млн грн: АМКУ оштрафувала «БРСМ» за неповну відповідь щодо Glusco

Господарський суд міста Києва рішенням від 13 квітня 2023 року відмовив у задоволенні позову ТОВ «Євро Смарт Пауер» («БРСМ – Нафта») про визнання недійсним і скасування рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету України, яким комітет оштрафував товариство за подання інформації у неповному обсязі на вимогу державного уповноваженого АМКУ.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Зазначається, що комітет під час дослідження одержання суб’єктами господарювання, які працюють під брендами WOG, ОККО, KLO, «БРСМ- Нафта», F+, AVIA та ін., в оренду автозаправних станцій мережі АЗС «Глуско», 16 листопада 2021 року надіслав ТОВ «Євро Смарт Пауер» вимогу державного уповноваженого про надання інформації.

Запитувана інформація стосувалася оприлюдненого в засобах масової інформації повідомлення про одержання в оренду суб’єктами господарювання, що працюють під брендом «БРСМ-Нафта», автозаправних станцій мережі АЗС «Глуско». Такі дії могли свідчити про здійснення концентрації без необхідного отримання дозволу АМКУ.

На цю вимогу ТОВ «Євро Смарт Пауер» повідомило, що отримало у строкове платне користування майновий комплекс, а саме стаціонарну автозаправну станцію з офісом і магазином супутніх товарів. Для уточнення інформації щодо одержання в оренду активів товариству 22 грудня 2021 року було спрямовано другу вимогу, на яку товариство надало інформацію у неповному обсязі, не надавши повних даних, які б підтверджували чи спростували необхідність отримання дозволу від органів комітету на одержання в оренду автозаправної станції.

Тимчасова адміністративна колегія АМКУ рішенням від 28 жовтня 2022 року № 41-р/тк визнала, що ТОВ «Євро Смарт Пауер» вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді подання інформації в неповному обсязі на вимогу державного уповноваженого комітету й оштрафувала відповідача на 3 269 684 грн. Товариство не погодилося з рішенням комітету й оскаржило його.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти