В начало

Австрійська OMV знайшла альтернативу газу з росії

Компанія OMV знайшла альтернативні маршрути, які можуть повністю замінити російський газ у разі зупинки транзиту через Україну. Про це заявив голова компанії Альфред Штерн, повідомляє австрійське видання Der Standard.

«Ми забезпечили контрактні обсяги газу за межами росії – частково за рахунок свого видобутку, частково за рахунок контрактів з третіми сторонами», – заявив Штерн на прес-конференції 31 жовтня.

Компанія знайшла нових постачальників і зарезервувала західні потужності трубопроводу до 2028 року, зокрема з Норвегії й Італії.

«За потреби ми завжди можемо в повному обсязі забезпечити наших клієнтів неросійськими обсягами газу», – сказав Штерн.

29 жовтня «Нафтогаз України» заявив, що не продовжуватиме договір про транзит російського газу, який закінчиться наприкінці 2024 року. Зі слів голови компанії Олексія Чернишова, «Нафтогаз» не ініціюватиме продовження транзиту.

Раніше Альфред Штерн казав, що компанія не має наміру відмовлятися від російського газу: «Поки «газпром» постачатиме (газ), ми продовжимо отримувати ці обсяги у «газпрому». 2018 року компанії підписали контракт, який розраховано до 2040 року. ÖMV забезпечує близько 30% газового ринку Австрії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти