В начало

Американська Vertex Energy оголосила про банкрутство

Публічна нафтопереробна компанія Vertex Energy Inc. оголосила про банкрутство, щоб реалізувати підтримуваний кредитором план або продати свої активи, або реструктуризувати свій баланс. Про це повідомляє Bloomberg.

Увечері 24 вересня у Техасі компанія Vertex Energy звернулася за захистом до суду, перерахувавши понад $772 млн активів і $642,8 млн боргу у своїй петиції відповідно до розділу 11. Акції компанії знижувалися протягом кількох місяців і 25 вересня торгувалися на рівні близько 14 центів.

Компанія заявила, що вивчить потенційну рекапіталізацію балансу Vertex Energy за підтримки своїх кредиторів. Але Vertex заявила в судових документах, що спочатку шукатиме пропозиції щодо своїх активів.

Згідно з судовими документами, Vertex Energy та її кредитори подадуть потенційні ознаки інтересу з боку зовнішніх покупців до 29 жовтня. Кредитори, які підтримують главу 11, також можуть кредитувати ставки на активи Vertex. Кредитна ставка дозволяє кредиторам використати борг, який вони мають, на купівлю активів збанкрутілої компанії.

Vertex Energy залучила $280 млн на підтримку глави 11 для фінансування банкрутства. Фінансування надасть Vertex $80 млн нових грошей і згорне деякі існуючі борги компанії. Згортання переміщує наявну заборгованість компанії на передню частину лінії погашення разом із нещодавно позиченими грошима.

Vertex Energy, що базується в Х’юстоні, має кілька бізнес-сегментів. Згідно з судовими документами, компанія володіє й керує нафтопереробним заводом (НПЗ) за межами Мобіла (штат Алабама) і минулого року переобладнала частину заводу для виробництва відновлюваного дизельного пального. Vertex також постачає відпрацьоване моторне мастило фірмам у регіоні узбережжя Мексиканської затоки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти