В начало

Американські виробники збільшили постачання СПГ у Європу — Reuters

Американські виробники скрапленого природного газу (СПГ) у вересны наростили експорт в Європу, хоча загальний обсяг постачань відставав від середнього показника за перші вісім місяців 2022 року через призупинення одного з терміналів.

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на дані Refinitiv Eikon.

При цьому зазначається, що виробництво СПГ у США відстає від повної завантаженості через пожежу, що відбулася в червні на терміналі Freeport, що призвело до його зупинки. При цьому попит і ціни на ресурс зростають, оскільки європейські покупці намагаються знайти альтернативу російському газу.

У вересні з США вирушило 87 партій СПГ загальним обсягом 6,3 млн тонн, згідно з даними відстеження танкерних перевезень. У серпні було експортовано 6,25 млн. тонн, проте раніше цього року місячні обсяги постачань перевищували 7 млн тонн.

Приблизно 70% партій, або 4,37 млн ​​тонн СПГ, було спрямовано в Європу, тоді як у серпні й липні ця частка становила 56% і 63% відповідно. На тлі збільшення постачань у Європу кількість партій, що прямують в Азію, Латинську Америку й країни Карибського басейну, скоротилася.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти