У початок

Харків’янина судитимуть за незаконний продаж контрафактного пального

Житель Харківщини продавав пальне на легальній АЗС поза фіскальним контролем. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) України на своєму сайті.

«Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області закінчили досудове розслідування незаконного зберігання й продажу контрафактного пального. Вилучили понад 30 тис. л необлікованого бензину», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у бюро, слідство встановило жителя Харківщини, який впродовж двох місяців незаконно постачав пальне на територію легальної АЗС. Перевозив пально-мастильні матеріали за допомогою автомобіля з цистерною об’ємом майже 95 тис. л і продавав пальне за готівку поза фіскальним контролем.

«Під час санкціонованих обшуків з резервуарів детективи вилучили пальне орієнтовною вартістю понад 1,5 млн грн.

Фігуранту повідомлено про підозру. Матеріали справи з обвинувальним актом направлено до суду», – повідомляє прес-служба БЕБ.

Наразі обвинувачуваному загрожує штраф від 5 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією й знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України, здійснювали детективи ТУ БЕБ у Полтавській області. Оперативний супровід – управління Служби безпеки України у Полтавській області. Процесуальне керівництво – Полтавська обласна прокуратура. 

Як писав enkorr раніше, у Полтавській області 44-річний чоловік обладнав підпільну АЗС і продавав пальне без ліцензій і дозволів. Також у квітні ц.р. у Києві припинено роботу нелегальної АЗС, вилучено пального й обладнання на 1 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно у Києві й області вилучили на 8 нелегальних АЗС контрафактне пальне й обладнання вартістю 9 млн грн, про що enkorr також повідомляв.

Окрім того, видання писало, що у Вараському районі Рівненської області поліцейські викрили нелегальну АЗС й вилучили 4 тонни пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти