В начало

У росії зафіксували обвал виробництва бензину

​Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах (НПЗ), що паралізували роботу великих підприємств «роснєфті» й «лукойлу», випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times.

Згідно з даними росстату, за тиждень, який завершився  24 березня, випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4% і становив 754,6 тис. тонн.

«Тижнем раніше в росії було вироблено 815,3 тис. тонн бензину, за тиждень з 4 по 10 березня — 838,9 тис. тонн. Таким чином, за три тижні економіка втратила 10,1% виробництва бензину. Випуск дизельного пального за той самий період просів на 3,9%, до 1,648 млн тонн», – йдеться у повідомленні.

Крім того, через загрозу дефіциту палива росія почала перемовини з білоруссю про імпорт бензину. Загалом наразі простоюють 14% потужностей первинної переробки нафти на російських НПЗ, із них майже 10% припадає на заводи, які виробляють автобензин і дизпальне для внутрішнього ринку.

Як повідомляв enkorr, росія збільшила імпорт бензину з сусідньої білорусі в березні, щоб усунути ризик дефіциту на внутрішньому ринку через позапланові ремонти на російських НПЗ після атак безпілотників.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти