В начало

На Львівщині судитимуть посадовця, який переплатив 390 тис. грн за пальне

Колишній заступник керівника вугільного підприємства відповідатиме перед судом на звинувачення у закупівлі пального для шахти за завищеними цінами. Про це повідомляє поліція Львівської області.

«Під час перебування на посаді заступник директора одного з державних вугільних підприємств Львівщини неналежно виконував свої обов’язки, внаслідок чого державі було завдано збитків на майже 400 тис. грн», – повідомляють у поліції.

Правоохоронці встановили, що посадовець не провів цінового дослідження ринкової вартості пального, яке було закуплене для потреб шахти за завищеною ціною, і не ініціював питання розірвання договору з постачальником після виявлення цього факту. Внаслідок цього підприємству було завдано збитків на майже 390 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти