В начало

В Україну намагалися ввезти цистерну, занизивши її вартість, — митниця

Львівські митники вилучили цистерну для пального, яку рівненські бізнесмени хотіли ввезти за заниженою вартістю. Про це повідомляє Державна митна служба (ДМС) України на своїй сторінці у мережі Facebook.

«У пункт пропуску «Шегині–Медика» з Республіки Польща прибула цистерна-напівпричіп марки Indox для перевезення паливно-мастильних матеріалів.

Під час проходження митного контролю водій – 41-річний житель Рівненської області – подав товаросупровідні документи, в яких вказувалося, що він переміщує у режимі «імпорт» вантажну спецтехніку, вартість якої – майже 360 тис. грн», – йдеться у дописі.

Однак, як зазначають митники, серед документів, наявних у водія, знайшлася «запасна» декларація, в якій було прописано: вартість товару сягає 540 тис. грн.

«На свій запит митники отримали декларацію, подану до митного оформлення автоцистерни на території Польщі. Вона виявилась ідентичною до виявленої у папці водія», – повідомляє прес-служба ДМС.

За цим фактом складено адмінпротокол відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкція статті передбачає накладення штрафу обсягом від 50 до 100% вартості товарів – безпосередніх предметів правопорушення з їх конфіскацією.

Транспортний засіб тимчасово вилучено. Невдовзі справу розглядатимуть в суді.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти