У початок

Wexler оскаржив у суді повторні мита на СВГ і ДП з Росії

Також є російською мовою

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ «Анвітрейд Плюс» (група Wexler) до Кабінету міністрів України про визнання протиправною та недійсною постанову уряду від 17 серпня 2020 р. про введення спеціального мита на імпорт дизельного пального і скрапленого газу з Росії.

Про це йдеться в постанові суду від 14 вересня 2020 р..

Підготовче засідання у справі призначено на 18 листопада 2020 р..

Відзначимо, що відповідно до вищезазначеної постанови на імпорт ДП з Росії трубопровідним транспортом повторно застосовується спеціальне мито обсягом 4% від митної вартості товару, на скраплений газ – 3%.

Крім того, постановою було введено спецмито обсягом 65% для всіх типів вугілля (крім антрацитового і ще кількох видів).

Як повідомляв enkorr, 17 серпня 2020 р. уряд оприлюднив постанову про введення спеціальних мит, якою, за фактом, обійшов рішення судів про скасування аналогічних мит, введених торік улітку.

Нагадаємо, 4 червня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною постанову Кабінету міністрів №642 від 17 липня 2019 р. про введення спеціального мита на імпорт дизельного пального і скрапленого газу з Росії. Відповідний позов подали ТОВ «Анвітрейд Плюс», ТОВ «Белойл Комодіті» і ТОВ «Мартін Трейд».

10 серпня в Єдиному реєстрі судових рішень з'явилося рішення суду апеляційної інстанції, згідно з яким 4 серпня суд відхилив апеляцію Кабміну – і рішення про скасування мит автоматично набуло чинності.

Мита на трубопровідні постачання призвели до тимчасового припинення роботи «ПрикарпатЗахідтрансу». Після введення мит частка російського ДП у балансі ринку знизилася з 42% до 37%.

На обсяги імпорту скрапленого газу з Росії мита не вплинули, проте вартість ресурсу підвищилася пропорційно до розміру мита.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти