У початок

УЗ заявила про готовність вивезення 200 тис. т дизпального на місяць з українських портів

Також є російською мовою

«Укрзалізниця» готова забезпечити вивезення з морських портів до 200 тис. тонн дизельного пального на місяць. Про це повідомляє прес-служба підприємства з посиланням на в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика.

«Укрзалізниця» підготувалася до майбутніх змін логістики транспортування дизельного палива в Україні після зупинки постачань цієї продукції з російських заводів і тимчасового закриття на ремонт Мозирського НПЗ», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що про це йшлося на нараді в Мінекономіки, де обговорювалася проблематика того, що вже з травня основні напрямки постачання нафтопродуктів буде перерозподілено й буде збільшено частку транспортування палива через морські порти України.

«Сьогодні залізничники мають усі необхідні ресурси, щоб забезпечити ритмічне вивезення з портів до 200 тис. тонн нафтопродуктів на місяць. І ці потужності залізниці надалі лише зростатимуть», – розповів Іван Юрик.

Він також повідомив, що зараз у робочому парку УЗ є 1 300 цистерн, зокрема 952 – для перевезення світлих нафтопродуктів.

«Для збільшення обсягів перевезень плануємо в найближчий період, у травні-червні, відремонтувати і задіяти в роботі ще до 300 цистерн», – додав керівник залізниці.

Як повідомляв enkorr, унаслідок тиску українських силовиків компанією Proton Energy Group S.A. (Швейцарія) прийнято рішення припинити постачання російських нафтопродуктів в Україну з 1 квітня 2021 року.

Крім того, через капітальний ремонт найбільший постачальник – Мозирський НПЗ – знизить відвантаження ДП в Україну на 35%, або з 240 тис. т до 150 тис. т. Минулого тижня завод уже повідомив українським контрагентам, щоб вони підготували графік вивантаження травневих ресурсів до 15 травня, після чого відвантаження з НПЗ проводитися не будуть.

У зв'язку з цим дуже своєчасною й важливою була заява «Укртатнафти» про підвищення завантаження заводу на 20% і контрактування на травень 90 тис. т дизельного пального морем. Джерела в компанії кажуть, що обсяг, швидше за все, перевищить 100 тис. т за рахунок ще одного човна на 15 тис. т у кінці травня.

На думку директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, з урахуванням цих постачань через інші морські порти в Миколаєві, Південному і Херсоні належить постачити близько 150 тис. т, щоб звести травневий баланс по дизелю.

Також нагадаємо, раніше лідер Wexler Group Петро Белз заявляв, що планує зосередитися на морських постачаннях пального через перевалку в Південному.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти